Curiosità

Cand trecem la ora de iarna?

today21 Ottobre 2024

Background
share close

Trecerea la ora de iarnă 2024 are loc în ultima duminică din luna octombrie. Anul acesta va fi în noaptea de 26 spre 27 octombrie, atunci când ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. Practic, vom “câștiga” o oră de somn.

Foto credit:renasterea.ro

Beneficii?

Schimbarea orei are mai multe beneficii atât pentru somnul nostru, cât şi pentru consumul de energie.

În ceea ce privește sănătatea, trebuie să știm că expunerea la lumina naturală este importantă pentru reglarea ritmului circadian, care influențează somnul și starea de bine. Trecerea la ora de iarnă poate ajuta corpul să se adapteze mai bine la schimbările de lumină din sezonul rece, ceea ce poate duce la o calitate mai bună a somnului și la o stare generală mai bună de sănătate.

Consumul de energie, în shimb, vine redus prin schimbarea orei, pentru că permite ca activitățile cotidiene să se desfășoare mai mult timp pe lumină naturală.

Written by: Anca Manolea

Rate it

Previous post

www.torinointernational.com

Info utili

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 9 IUNIE

Dr. Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Torino, invitat special in cadrul emisiunii Jurnal de Pranz cu Anca Manolea. Consulul General al României la Torino, Dr. Cosmin Dumitrescu, a acordat un interviu RTI prin care a explicat pe intelesul tuturor importanta alegerilor europarlamentare si cum se voteaza in diaspora pentru cei 33 de reprezentati ai Romaniei in Parlamentul European. Dr. Dumitrescu a tinut sa multumeasca tuturor leaderilor comunitatii romanesti pentru colaborarea […]

today6 Giugno 2024 1 2

0%